laser body sculpting
  • 1

Η λιποαναρρόφηση ανέκαθεν αποτελούσε το βασικό όπλο για την καταπολέμηση του τοπικού πάχους. Με τη χρήση των συστημάτων Laser τελευταίας γενιάς καταφέραμε να ανάγουμε την κλασσική επέμβαση της λιποαναρρόφησης, σε επέμβαση σωματογλυπτικής. Έτσι, επιτυγχάνεται η σμίλευση της σιλουέτας στις επιθυμητές ανατομικές αναλογίες, επιφέροντας ταυτόχρονα και σύσφιγξη. Με την επέμβαση αυτή ικανοποιούνται απόλυτα οι ιδιαίτερες απαιτήσεις για την εξάλειψη του τοπικού πάχους τόσο στο γυναικείο σώμα, όσο και στο ανδρικό.

Σωματογλυπτική με χειρουργικό Laser

Η Τεχνική
Η κορύφωση της εξέλιξης στον τομέα της αντιμετώπισης του τοπικού λίπους είναι το ASPIRE. Πρόκειται για ένα σύστημα Laser- Σωματογλυπτικής τελευταίας γενιάς, το οποίο, εκτός από καταστροφή του λίπους, προκαλεί ταυτόχρονα και εντυπωσιακή σύσφιγξη του δέρματος, καθώς επιδρά και στον ενδιάμεσο συνδετικό ιστό, προκαλώντας τη ρίκνωσή του. Ακριβώς στο σημείο αυτό έγκειται και η καινοτομία του, αφού η σύσφιξη αποτελεί το αδύνατο σημείο τόσο της λιποαναρρόφησης, όσο και όλων των άλλων μεθόδων. Έτσι με το ASPIRE επιτυγχάνεται όχι μόνο μείωση πόντων (λιπόλυση), αλλά και βελτίωση της επιφάνειας του δέρματος (σύσφιξη).

Σωματογλυπτική με χειρουργικό Laser

Ενδείξεις- Αντενδείξεις
Η επέμβαση ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της τοπικής λιποδυστροφίας, δηλαδή του τοπικού πάχους, καθώς και για την ήπια έως μέτρια χαλάρωση του δέρματος.
Οι ιδιαίτερες απαιτήσεις του γυναικείου σώματος έχουν συνήθως να κάνουν με την κοιλιά, τους γοφούς (ψωμάκια), την πλάτη, τους γλουτούς, το εσωτερικό των μηρών, τα γόνατα, τις γάμπες, τους βραχίονες, τους αγκώνες και το λαιμό.
Του ανδρικού σώματος αφορούν συνήθως στα πλαϊνά της κοιλιάς, στην κοιλιά περιομφαλικά, στο στήθος (γυναικομαστία), αλλά και κάτω από το πηγούνι.
Είναι σημαντικό να καταστεί σαφές πως δεν πρόκειται για μέθοδο αδυνατίσματος ή απώλειας βάρους.
Φυσικά, όπως ισχύει για κάθε χειρουργική επέμβαση, αντένδειξη αποτελεί η ύπαρξη παθολογικών προβλημάτων, παθήσεων της πήξης του αίματος, λοιμώξεων ή φλεγμονών, καθώς και η λήψη διάφορων φαρμάκων (πχ. αντιθρομβωτικά).

laser body sculpting

Η επέμβαση
Ένας ενδελεχής προεγχειρητικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός, όπως άλλωστε σε κάθε χειρουργείο.
Ο Dr Otto πραγματοποιεί την επέμβαση, χρησιμοποιώντας τις ειδικές οπτικές ίνες του ASPIRE, μέσα από πολύ μικρές, αόρατες σχεδόν, τομές (2-3 mm), οι οποίες πάντα γίνονται σε σημεία που κρύβονται από τις φυσικές πτυχές του σώματος.
Οι οπτικές ίνες αυτές είναι εξαιρετικά εύκαμπτες και μπορούν να ακολουθούν τις κυρτές και κοίλες ανατομικές γραμμές του σώματος, δίνοντας πρόσβαση ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία, πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακά ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Το ASPIRE εκπέμπει σε δύο διαφορετικά μήκη κύματος, εκ των οποίων το ένα προκαλεί τη λιπόλυση και το άλλο τη ρίκνωση του συνδετικού ιστού και άρα τη σύσφιξη. Επίσης, η θερμότητα που αναπτύσσεται στα σημεία εφαρμογής καυτηριάζει τα αγγεία, ελαχιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την πιθανότητα αιμορραγίας και εκχυμώσεων.

Διάρκεια – Ανάρρωση
Η όλη επέμβαση διαρκεί από 30 λεπτά έως 3 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος.
Ως επί το πλείστον πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε συνδυασμό με μέθη και δεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο.
Αν πρόκειται να εφαρμοστεί σε μεγάλες επιφάνειες ή συνδυαστικά σε πολλά σημεία του σώματος, τότε εφαρμόζεται γενική αναισθησία και απαιτείται μία διανυκτέρευση στο νοσοκομείο.
Μετεγχειρητικά, στα σημεία εφαρμογής, χρησιμοποιείται ειδική ελαστική περίδεση για 20-30 ημέρες. Η διάρκεια αποχής από τις καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να είναι από 24 ώρες μέχρι 1 εβδομάδα.

Αποτελέσματα
Η μείωση του τοπικού πάχους είναι άμμεσα εμφανής. Η σύσφιγξη του δέρματος οριστικοποιείται μέσα σε 2-3 μήνες.

Πλεονεκτήματα
Η εν λόγω τεχνική έχει τεράστιο εύρος εφαρμογής, προσφέρει μείωση πόντων ενώ ταυτόχρονα, βελτιώνει την επιφάνεια του δέρματος πετυχαίνοντας εμφανή σύσφιξη.
Πραγματοποιείται με σχεδόν αόρατες τομές, παρουσιάζει μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης επιπλοκών και χαρακτηρίζεται από ταχεία ανάρρωση.
Σημαντικό να αναφερουμε, πως η χρήση του Aspire εκμηδενίζει την πιθανότητα μιας σπάνιας μεν, υπαρκτής δε, επιπλοκής της λιποαναρρόφησης, της λιπώδους εμβολής.
Η εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής από τον Dr Otto, δίνει ασφαλή και οριστική λύση στα προβλήματα του τοπικού πάχους, εξασφαλίζοντας ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα, με την προϋπόθεση βέβαια να διατηρηθεί μετεγχειρητικά ένα σταθερό σωματικό βάρος.

  • Γλυπτική λαιμού με χειρουργικό Laser
Γλυπτική λαιμού με χειρουργικό Laser
  • Γλυπτική λαιμού με χειρουργικό Laser
Γλυπτική λαιμού με χειρουργικό Laser
  • Γλυπτική λαιμού με χειρουργικό Laser
Γλυπτική λαιμού με χειρουργικό Laser
  • Θεραπεία γυναικομαστίας με χειρουργικό Laser
Θεραπεία γυναικομαστίας με χειρουργικό Laser
  • Θεραπεία τοπικής λιποδυστροφίας γοφών με χειρουργικό Laser
Θεραπεία τοπικής λιποδυστροφίας γοφών με χειρουργικό Laser
Γλυπτική βραχιόνων με χειρουργικό Laser, μείωση περιμέτρου και σύσφιγξη
Γλυπτική βραχιόνων με χειρουργικό Laser, μείωση περιμέτρου και σύσφιγξη