hyaluronic acid
  • 1

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ (HA) είναι ένας τύπος προσωρινού υλικού γεμίσματος (filler) του δέρματος.

Υαλουρονικό οξύ βρίσκεται σε όλο μας το σώμα, με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις στις αρθρώσεις και το δέρμα. Βασική του ιδιότητα είναι η κατακράτηση του υγρού στοιχείου, επιτρέποντας στο δέρμα να γίνει πιο ενυδατωμένο. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα χάνει τη σφριγηλότητα και τον όγκο του, καταλήγοντας σε χαλάρωση, σε λεπτές γραμμές, ρυτίδες και πτυχώσεις.

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, χρησιμοποιείται για τη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, των πτυχών του προσώπου και για τη δημιουργία δομής, περιγράμματος και όγκου στο πρόσωπο και τα χείλη.

Χρησιμοποιείται επίσης για τη μείωση των πτυχώσεων στο σώμα αλλά και την ενίσχυση του όγκου σε διάφορα σημεία (πχ. γλουτοί).

Τα αποτελέσματα φαίνονται αμέσως χωρίς να διακυβεύεται καθόλου η φυσικότητα.

Κάθε σημείο έγχυσης έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και απαιτήσεις και για αυτό το λόγο υπάρχει ποικιλία ενέσιμων υαλουρονικών οξέων.

Ο Dr Otto, κατά την εξέτασή σας, θα σας υποδείξει το ενδεδειγμένο υλικό και τον κατάλληλο τρόπο εφαρμογής. Είναι πάντα ενήμερος, τόσο για την εξέλιξη των υλικών, όσο και για τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές έγχυσης.

hyaluronic acid

Διάρκεια

Τα αποτελέσματα και η διάρκεια ποικίλλουν από ασθενή σε ασθενή και επηρεάζονται από το σημείο της εφαρμογής, την ποιότητα και τις ιδιότητες του συγκεκριμένου υαλουρονικού οξέος, τα ειδικά χαρακτηριστικά του δέρματος και την ηλικία.

Χρησιμοποιώντας τις καλύτερες ποιότητες υλικών τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν 9-12 μήνες στα χείλη, στις ρινοπαρειακές ρυτίδες 12-18 μήνες, ενώ στα ζυγωματικά ή στο περίγραμμα του προσώπου μπορεί να διαρκέσουν 18-24 μήνες ή και περισσότερο. Ύστερα από αυτό το χρονικό διάστημα, απαιτούνται πρόσθετες εφαρμογές για να διατηρηθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παρενέργειες

Μελανιές, όιδημα, ήπιος ερεθισμός ή πόνος θα μπορούσαν να εμφανιστούν, ωστόσο διαρκούν λίγες μόνο ημέρες.

Το αποτέλεσμα της εφαρμογής, εάν χρειαστεί, είναι πλήρως αναστρέψιμο με τη χρήση ενός ενζύμου που ονομάζεται Υαλουρονιδάση.

Η μεγαλύτερη επιπλοκή, είναι η ενδοαγγειακή έγχυση, η οποία θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, η διαδικασία να πραγματοποιείται από ιατρό με γνώσεις χειρουργικής ανατομίας προσώπου, όπως ο Πλαστικός Χειρουργός.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε

Πριν την εφαρμογή, το πρόσωπο καθαρίζεται και απολυμαίνεται.

Υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί τοπική αναισθησία ή ισχυρή αναισθητική αλοιφή. Πολλά δε υαλουρονικά, περιέχουν ήδη τοπική αναισθησία.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, τοποθετείται ειδική μάσκα ανάπλασης και ψυχρά επιθέματα.

Αντενδείξεις αποτελούν, η λήψη αντιπηκτικών, οι δερματικές λοιμώξεις, η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός.

Το κόστος των εφαρμογών αυτών είναι σε γενικές γραμμές ιδιαίτερα προσιτό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι έχουμε να κάνουμε με υψηλής ποιότητας εξωτικά υλικά. Πολύ χαμηλές τιμές υποδεικνύουν χαμηλή ποιότητα ή αμφίβολη γνησιότητα. Ειδικά στην Αισθητική Πλαστική Χειρουργική, ισχύει το κλασσικό ρητό «ότι πληρώσεις παίρνεις».

Κύριο ζητούμενο, μετά την ασφάλεια, η φυσικότητα! Δεν πρέπει να γίνεται αντιληπτή η αιτία της ευχάριστής σας ανανέωσης.

Μπορεί να είναι μη χειρουργική θεραπεία, ωστόσο ο Πλαστικός Χειρουργός για να την εφαρμόσει, πρέπει να είναι εξειδικευμένος και πλήρως ενημερωμένος για τις εξελίξεις στις τεχνικές εφαρμογών.

Ο Dr Otto, με τεράστια εμπειρία και έχοντας εξελίξει τις δικές του τεχνικές, πραγματοποιεί όλες τις εφαρμογές υαλουρονικού οξέως γρήγορα, εύκολα και σχεδόν ανώδυνα, με τη μέγιστη ασφάλεια.

  • Υαλουρονικό οξύ
Υαλουρονικό οξύ
  • Υαλουρονικό οξύ
Υαλουρονικό οξύ
  • Υαλουρονικό οξύ
Υαλουρονικό οξύ