laser-tattoo-removal
 • 964

Ο Dr Otto χρησιμοποιεί την πιο εξελιγμένη τεχνολογία λέιζερ για την αφαίρεση τατουάζ, το Superbium Bios Nd: YAG Q-Switched Laser, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και ισχυρά Lasers στην αγορά, εξασφαλίζοντας άριστα αποτελέσματα κάθε φορά.

 • Η αφαίρεση τατουάζ με το Superbium Bios Nd: YAG Q-Switched Laser μειώνει τον κίνδυνο δημιουργίας ουλών από άλλες μεθόδους.
 • Το Laser στοχεύει την εξωγενή χρωστική ουσία χωρίς να βλάπτει το δέρμα.
 • Τα σωματίδια του μελανιού, διασπώνται και η εμφάνιση του τατουάζ εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου.
 • Το Superbium Bios Nd: YAG Q-Switched Laser, έχει πολλαπλά μήκη κύματος κατάλληλα για διαφορετικά χρώματα.
 • Χρειάζονται πολλαπλές θεραπείες.
 • Τα μονόχρωμα τατουάζ ανταποκρίνονται πιο γρήγορα.

Μέχρι πρόσφατα, η δερμοαπόξεση επιστρατευόταν για την αφαίρεση των τατουάζ, ξύνοντας το δέρμα στη προσπάθεια να καθαριστεί η χρωστική ουσία. Αυτό συχνά άφηνε ουλές ή σκιαγραφήσεις του αρχικού τατουάζ.

Μια άλλη επιλογή ήταν η χειρουργική εκτομή του τατουάζ ακολουθούμενη από συρραφή της πληγής ή μεταμόχευση δέρματος από άλλο μέρος του σώματος. Ωστόσο, και οι δύο αυτές μέθοδοι ήταν επώδυνες, δαπανηρές με πολυ συχνή εμφάνιση δύσμορφων ουλών.

Ευτυχώς, τις τελευταίες δύο δεκαετίες η τεχνολογία λέιζερ για την αφαίρεση των τατουάζ έχει εξελιχθεί πολύ. Έτσι, οι κορυφαίοι πλαστικοί χειρουργοί θεωρούν τώρα τα Lasers ως την καλύτερη μέθοδο για την ασφαλή αφαίρεση τόσο των ερασιτεχνικών όσο και των επαγγελματικών τατουάζ.

Πώς λειτουργεί;

Το Laser δεν κόβει και δεν καίει το δέρμα, αλλά στοχεύει επιλεκτικά τη χρωστική ουσία του τατουάζ χρησιμοποιώντας πολύ μικρούς παλμούς φωτός υψηλής ισχύος. Τα σωματίδια μελανιού σπάνε σε χιλιάδες μικρότερα, μικροσκοπικά σωματίδια. Αυτά στη συνέχεια απορροφούνται και απομακρύνονται από το ανοσοποιητικό σύστημα.

Όλα τα χρώματα μελανιού εξαφανίζονται εξίσου καλά;

Όχι, πιο σκούρα χρώματα όπως το μαύρο, το μπλε και το κόκκινο καθαρίζουν καλύτερα, ενώ το πορτοκαλί και το μωβ συνήθως ανταποκρίνονται επίσης αρκετά καλά. Ωστόσο, τα πράσινα, μπλε και κίτρινα μελάνια τείνουν να είναι τα πιο δύσκολα να αφαιρεθούν, ενώ τα λευκά μελάνια δεν επηρεάζονται καθόλου από το Laser.

Διαδικασία

Πριν από τη θεραπεία, εφαρμόζεται μια αναισθητική κρέμα για 30-45 ’που εξασφαλίζει μια απολύτως ανεκτή διαδικασία. Η αίσθηση μειώνεται καθώς προχωρούν οι συνεδρίες και το τατουάζ εξασθενεί.

Κατά μέσο όρο, κάθε συνεδρία λέιζερ διαρκεί 10 ‘- 30’.

Ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών εξατομικεύεται και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες (κλίμακα Kirby-Desai 6 σημείων):

 • Φωτότυπος δέρματος
 • Ανατομική θέση
 • Ποσότητα χρωστικής
 • Βάθος
 • Διαδικασία επούλωσης
 • Χρώμα

Τα περισσότερα ερασιτεχνικά τατουάζ μπορούν να αφαιρεθούν με ασφάλεια εντός 6 συνεδριών, αλλά τα επαγγελματικά τατουάζ μπορεί να απαιτούν πάνω από 12 θεραπείες.

Ο Dr Otto συνιστά οι θεραπείες να γίνονται σε διαστήματα 4-8 εβδομάδων για να έχει το χρόνο το ανοσοποιητικό σύστημα, να καθαρίσει τα διασκορπισμένα, σωματίδια χρωστικής.

Μετά από κάθε θεραπεία υπάρχει συνήθως μια στιγμιαία λεύκανση του δέρματος, αλλά αυτό γενικά εξασθενεί γρήγορα.

Η περιοχή είναι πιθανό να είναι ευαίσθητη για λίγες ώρες. Μερικές φορές μάλιστα, μπορεί να κοκκινήσει και να πρηστεί για μερικές ημέρες.

Πολύ περιστασιακά, μπορεί να εμφανιστούν μερικές επιφανειακές φουσκάλες, αλλά αυτό είναι αρκετά φυσιολογικό και δεν υποδηλώνει τη δημιουργία ουλών.

Υπάρχει κάποια ειδική φροντίδα μετά την εφαρμογή;

Ο Dr Otto συνιστά τη χρήση ειδικής αναπλαστικής αλοιφής, καθώς και αντηλιακή προστασία με SPF 30+ μεταξύ των συνεδριών.

Θα εξαφανιστεί εντελώς το τατουάζ;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ναι, ωστόσο υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικοί τύποι μελανιού σε όλο τον κόσμο και μερικές φορές αναμιγνύονται ακόμη και με άλλες ενώσεις. Για αυτό το λόγο, είναι αδύνατο να προβλεφθεί με ακρίβεια ο βαθμός αφαίρεσης οποιουδήποτε δεδομένου τατουάζ.